Il est servi


Vi vet det kommer til å smake

COMPAGNIET ER BLANT TROMSØS ELDSTE RESTAURANTER, OG HAR SERVERT KUN DET BESTE MED ET SNEV AV FRANSKE FINESSER SIDEN 1981. DET GAMLE HERSKAPSHUSET ER OGSÅ BLANT OPPHAVENE TIL TROMSØS RENOMMÉ SOM «NORDENS PARIS».

I rom behengt med klassiske scener, kontinental atmosfære og nær 175 år med byhistorie kan man fortsatt få servert det beste innen fransk gourmetmat nord for 69nde breddegrad. Compagniet Restaurant er nå nyoppusset, men den tidligere herskapsboligen fra 1837 har fortsatt i behold den sjarm tromsøværingene og besøkende har lært seg å elske. Verken mat, vin eller interiør blir overlatt til tilfeldighetene.

EN MADAME MED STIL
Compagniet Restaurant var på 1800-tallet hjem for familien Dreyer; eiere en av Tromsøs godt bemidlede fiskeindustriforetak. Husets frue hadde en forkjærlighet for moter fra den franske hovedstaden, og hennes store import av kjoler, smykker og staffasje bidro sterkt til Tromsøs rykte som «Nordens Paris», hvor damer spradet rundt som franske sypiker og byens ulike deler fikk franskklingende navn. Siden den har huset gjort ære på sin lange historie ved å få besøk av alt fra kongelige til lekfolk, og lokalenes rustikke og distingverte spiserom fortsetter å lokke livsnytere til bords.

Menyen på Compagniet er stadig i utvikling, men en ting står alltid på menyen: Reinsdyr. Dette velsmakende kjøttet fremstår nå mer fristende enn noen gang under kokkeleringen til restaurantens nye kjøkkensjef.

EN NY TID
Compagniet Restaurant er kanskje innhyllet i fordums prakt, men tilbyr nå også moderne fasiliteter for enhver anledning. Fullt multimedia – og konferanseutstyr gjør stedet til en eksklusiv plass å avholde forretningsmiddager og konferansesamlinger, og kombinasjonen av ny og gammel tid setter perfekte rammer for så vel profesjonelle som sosiale arrangementer.

Det klassiske franske og moderne nordnorske er i perfekt harmoni.